Du kan sælge din besparelse

Du kan få kontanter i hånden, når du har isoleret din bolig. Det kan du, fordi danske energiselskaber er forpligtet til at sørge for ny energibesparelser hvert år. Det betyder, at flere energiselskaber står klar til at købe dine energibesparelser for et kontant beløb.

En af de mest lukrative ting du kan gøre, i forhold til at modtage betaling for energibesparelser, er netop at isolere. Når du sammenstiller prisen på isoleringen med den mængde energi du sparer, findes der faktisk ikke noget bedre energitiltag, som private kan foretage sig. Derfor  bliver din betaling for energibesparelsen også stor set i forhold til den investering, du må foretage.

De forskellige energiselskaber tilbyder ikke det samme for energibesparelserne, men den danske bolighjemmeside Bolius, anslår at du typisk kan få omkring 30 øre pr. kilowatt time. Hvis vi derfor kikker på de regnestykker, vi har på denne side, så ser regnskabet således ud:

  • En tom hulmur på 100 m2, der bliver fyldt med 75 mm isolering sparer 92 kWh/m2 eller i alt 9.200 kWh. Det betyder, at du kan få ca. 2.750 kroner i hånden, efter du har isoleret.
  • Isolerer du op til 400 mm på et loft, hvor der tidligere lå 100, sparer du 26 kWh/m2 eller i alt 3900 kWh. Det betyder, at du kan få ca. 1.170 kroner i hånden, efter du har isoleret.

Da du samtidigt har fået udført en energirenovering, der hurtigt betaler sig tilbage, betyder det, at du får penge i hånden med det samme. Du får samtidigt meget hurtigt mulighed for at få et større rådighedsbeløb, end du tidligere havde.

thy-isolering-bullet