Vækstplan giver fradrag

Regeringens forslag til en såkaldte Vækstplan DK, indeholdt en forlængelse af servicefradaget – det såkaldte håndværkerfradrag.

Ifølge Vækstplan DK træder håndværkerfradraget i kraft med tilbagevirkende kraft i hele 2013 og 2014. Det betyder, at håndværkerens arbejdstimer bliver fradragsberettigede.

Spar op til 5.000 kroner

På SKATs hjemmeside kan du læse, at håndværkerfradraget kan give en besparelse på op til ca. 5.000 kroner. Dette beløb er beregnet ud fra en gennemsnitlig skat i din kommune på 33,7 procent, hvis du får et fradrag på 15.000 kroner. Det vil sige, at du typisk får tilbagebetalt en trediedel af dine udgifter til håndværkerlønninger.

Hvis du, din ægtefælle og eventuelle børn over 18 i husstanden deler udgifterne til håndværkernes timer, kan I hver få et fradrag på op til 15.000 kroner.

Husk, at nu kan du også få fradrag for arbejde lavet ved dit sommerhus.

Fradrag for isolering

Når du får lavet isoleringsarbejde hos Thy Isolering er det selvfølgeligt også fradragsberettiget. Er du usikker på de formelle ting, du skal foretage dig i forbindelse med fradragsordningen, hjælper vi dig gerne.

Der er ganske få ting, du skal sikre dig, hvis du vil benytte håndværkerfradraget:

  1. Arbejdet skal være berettiget til fradrag. Isoleringsarbejde udført af Thy Isolering er fuldt berettiget til at modtage håndværkerfradrag.
  2. Når du betaler for det udførte arbejde, skal du betale elektronisk. Du kan se på din faktura fra Thy Isolering, hvordan du overfører betalingen elektronisk for det udførte arbejde.
  3. Du skal huske at indberette dine udgifter til SKAT i det elektroniske selvbetjeningsværktøj TastSelv. Du skal indtaste hver betaling for sig selv, hvorefter SKAT automatisk overfører de indtastede oplysninger som et fradrag på din årsopgørelse.
  4. Husk at gem alle kvitteringer. Selvom SKAT ikke kræver dokumentation for det udførte arbejde, når du indrapporterer det, så kan SKAT bede om det op til fem år efter arbejdets udførsel.

thy-isolering-bullet